Мапа сайту


Головна


Центр професійної кар'єри


Приймальна комісія


Адміністрація НПЛ


Дистанційне навчання


Професії


Новини


Охорона праці в НПЛ


Цивільний захист


Сторінка психолога


Кава-брейк з психологом


Педагогічна скарбничка


Виховна робота


Бібліотечно-інформаційний центр (БІЦ)


Національно-патріотичне виховання


Спортивний олімп


Методичний кабінет


Навчальний процес



День відкритих дверей:

Травень 2022 року
ЯК ЗНАЙТИ...

счетчик посещений


Відеоматеріали НПЛ



Сайт обласної ради


НМЦ ПТО в Дніпропетровській області


Новини Нікополя


НІКОПОЛЬ ОНЛАЙН



«З ДНЕМ ВИШИВАНКИ!»




«Учень року 2021»

В Нікопольському професійному ліцеї відбувся III тур конкурсу "Учень року - 2021", який проходив у форматі учнівських майстер - класів за професіями. 9 півфіналістів змагалися за звання кращій учень, проявивши свої професійні навички,уміння та творчість. За підсумками журі до фіналу конкурсу "Учень року - 2021" вийшли: Роньжин Михайло (Електрогазозварник), Жолоб Діана (Кухар), Селіверстов Олексій (Маляр), Реутова Анастасія (Швачка). Фінал конкурсу відбудеться в I декаді червня.




«Учень року 2021»

В Нікопольському професійному ліцеї відбувся III тур конкурсу "Учень року - 2021", який проходив у форматі учнівських майстер - класів за професіями. 9 півфіналістів змагалися за звання кращій учень, проявивши свої професійні навички,уміння та творчість. За підсумками журі до фіналу конкурсу "Учень року - 2021" вийшли: Роньжин Михайло (Електрогазозварник), Жолоб Діана (Кухар), Селіверстов Олексій (Маляр), Реутова Анастасія (Швачка). Фінал конкурсу відбудеться в I декаді червня.




УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №130/2021

Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти

З метою сприяння модернізації системи професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до сучасних та перспективних потреб ринку праці, кращих міжнародних стандартів і практик для забезпечення реалізації права громадян на якісну та доступну професійну (професійно-технічну) освіту, створення умов для формування і розвитку актуальних професійних компетентностей особи, необхідних для її успішної професійної діяльності та самореалізації, а також розвитку трудових ресурсів як фактора економічного зростання держави виданий указ Президента України.

Детальніше...


«День поета»

З нагоди 200 річниці від дня народження Шарля Бодлера - поета, перекладача, літературного критика французької літератури. У бібліотечному центрі НПЛ бібліотекар Тимошенко О.В. організувала виставку-вшанування «Мою книжку треба оцінювати в усій її цілісності…(Ш.Бодлер)». Читацьку конференцію «Глибини поезії Шарля Бодлера» організував викладач Шевченко С.В. Публічну лекцію «Поговоримо про ювіляра» провела викладач Канищева І. В. Лунали вірші поета українською і мовою оригіналу. Найбільш популярним серед здобувачів освіти став вірш "Альбатрос", який заворожує не тільки своєю мелодійністю, але й філософією буття...




“Ми – Патріоти України!”

Здобувачі освіти нашого ліцею в черговий раз долучились та стали переможцями V Всеукраїнського національно - патріотичного конкурсу “Ми – Патріоти України!”, який проходив протягом лютого-березня на освітньому порталі «Шкільний світ»: Комишня Маргарита (швачка, вишивальник) – І місце; Селіверстов Олексій (штукатур, лицювальник-плиточник, маляр), Солодун Наталія (швачка, вишивальник), Дудкіна Аліна (кухар, офіціант), Бєрне Євгенія (кухар, офіціант), Петухова Дар’я (кухар, офіціант) - ІІ місце; Каряка Ксенія (кухар, офіціант) – ІІІ місце. Команду підготувала викладач історії Івінська В.М.



ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ В НПЛ

7 квітня в Нікопольському професійному ліцеї - день особливий, День пам'яті загиблих воїнів АТО - випускників НПЛ. З 2016 року відкрита Меморіальна стіна нашим випускникам - героям, які віддали своє життя за суверенну державу - Україну: Москаленко Сергію, Троценко Максиму, Касьянову Сергію, Біжко Анатолію. Сьогодні чорною квіткою розцвіла п'ята Меморіальна дошка Пузикову Олександру, який загинув 24 травня 2019 року. В цей день і кожного наступного дня пам'ятаймо наших Героїв, та будьмо гідними їхнього подвигу! Слава Героям! Вічна память!




"Прорив легкої промисловості"

V Всеукраїнський конкурс під назвою "Прорив легкої промисловості" - конкурс професійної майстерності дизайнерів, педагогів, майстрів в/н та учнів за професією "Кравець". Творчою групою учнів під керівництвом Єдомахи О. О. і Виперайленко О. М. створена колекція сучасного одягу «Eccentrico comodo» ("Екстравагантно і зручно").



ХІ Всеукраїнському конкурсі з англійської мови "Гринвіч"

І місце в ХІ Всеукраїнському конкурсі з англійської мови "Гринвіч" з результатом 80 балів з 80 можливих. Переможицею стала Петухова Дар'я, здобувач освіти ІІ курсу по професії "Кухар.Офіціант.", яку підготував викладач англійської мови Шевченко С. В.



ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ

«Уклін тобі, Тарасе!»

Уже традиційно у березні в нашому ліцеї урочисто проходить тиждень української мови та літератури, приурочений до дня народження Т.Г. Шевченка. Метою проведення тижня української мови та літератури є створення українського мовленнєвого середовища, що дозволить здобувачам освіти реалізувати знання, отримані на уроках української мови, в активному мовленнєвому спілкуванні; популяризація українського слова; розширення творчих можливостей учнів та виявлення обдарованих дітей.


Детальніше...

Захаренко Анжеліка "Минають дні, минають ночі. Т.Г.Шевченко"

ІV обласний конкурс читців "ЗП(ПО)О Дніпропетровщини читають Шевченка"




ПЕДАГОГІЧНІ ЧИТАННЯ - РОБОТА З ОБДАРОВАНИМИ УЧНЯМИ

В УМОВАХ КАРАНТИНУ

Відповідно до рішень січневої педагогічної ради щодо заходів усунення недоліків в організації освітнього процесу, у Нікопольському професійному ліцеї було проведено педагогічні читання: «Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання» з метою підвищення фахового рівня педагогічних працівників які працюють з творчими здобувачами освіти. Методист Мурашко Л.А. зробила аналіз та узагальнення результатів навчальних досягнень здобувачів освіти, діагностики та моніторингу ефективності реалізації освітніх завдань. Голова «Школи досконалості викладача» Мазур Т.І дала рекомендації по методиці складання планів –конспектів, представила презентацію схеми різних типів сучасних уроків. Канищева І.В голова методичної комісії суспільно-гуманітарних дисциплін розповіла про форми роботи з обдарованими учнями в умовах карантину. Поділилася власним досвідом роботи в умовах дистанційного навчання. Викладач фізики Корж О.Ф., доповіла про складові позаурочної, гурткової роботи в умовах дистанційного навчання, навела приклади як викладачі НПЛ проводять позаурочну з використанням усіх доступних методів комунікації засобами мережі Internet: відеочатів системи конференц-зв’язку Zoom, текстових та відео режимів Facebook, Messengerта Viber, організації комунікацій засобами класних кімнат в GoogleClassroom, розміщення навчальних відео в мережі Youtube та FacebookWatch. За результатами проведення заходу з метою оптимізації роботи викладачів в сучасних умовах рекомендовано використовувати матеріали для активізації роботи з обдарованими і здібними здобувачами освіти.



Детальніше...




ТИЖДЕНЬ ІНТЕРНЕТ-БЕЗПЕКИ 2021

До ДНЯ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ в нашому ліцеї пройшов ТИЖДЕНЬ ІНТЕРНЕТ-БЕЗПЕКИ . Учням було запропоновано до огляду Інформаційний стенд «Молодь ЗА! безпечний інтернет», підготовлений бібліотекарем Тимошенко О.В. Викладач інформаційних технологій Мусіхіна О.Ю. запросила учнів ІІ-ІІІ курсів на перегляд та обговорення відеоуроку від проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні». На годинах спілкування «Учні в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі», «Психологічні та фізичні симптоми інтернет-залежності» класні керівники порушили актуальні питання, щодо безпеки в Інтернеті. Викладач іноземної мови Шевченко С.В. провів проблемну лекцію «Cyber security». Викладач біології Кунах Л.В. разом з учнями підготували інформацію, щодо негативного впливу використання ПК на здоров’я людини та з’ясували основні правила поведінки при використанні комп’ютерної техніки. Під час тестування кожен з учасників зміг визначити рівень своєї інтернет-залежності.





ПАСПОРТИ БЮДЖЕТНИХ ПРОГРАМ 2021




Звіт 2021р.

План річних закупівель 2021р.

Кошторис 2021р.

Зведення показників 2021р.



Обласний проєкт "Candy Battle"





Всеукраїнська щорічна акція "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЛЯ"


В рамках Всеукраїнської щорічної акції "16 днів проти насильства" в Нікопольському професійному ліцеї було заплановано та проведено зустріч з працівником Нікопольського місцевого центру з надання БВПД на тему: "Скажи НІ булінгу". Всі бажаючі учасники освітнього процесу пройшли тестування "Дізнайся, чи піддаєшся ти насильству" запропонований практичним психологом НПЛ Паух Н. О. Здобувачі освіти переглянули та разом з викладачами історії Івінською В. М. та громадянської освіти Новіковим А. М. обговорили документальний фільм "Людина не товар" та" Знаю права і змінюю світ". Бібліотекарем Тимошенко О. В. підготовлена інформація "Права людини понад усе", "Волонтери України", "6 грудня День збройних сил України". Здобувачі освіти перевірили свої знання з ВІЛ /СНІД за допомогою онлайн - вікторини "Молодь проти ВІЛ/СНІДУ".




"Квест-технології в НПЛ"

Протягом багатьох років викладач спецдисциплін Буглакова Л.В. очолює методичну комісію будівельного циклу. Її досвід роботи переймають молоді викладачі та майстри виробничого навчання. За запрошенням НМЦ ПТО у Дніпропетровській області викладач прийняла участь у Всеукраїнській науково – практичній інтернет – конференції «Інноваційні технології при підготовці фахівців будівельної галузі», а згодом, у засіданні обласної методичної секції педагогів будівельних професій з доповіддю по обміну досвідом впровадження та реалізації методики проведення інноваційних занять та позаурочних навчальних заходів у закладах професійної (професійно - технічної) освіти. «Квест – технології» - це інноваційні види освітньої, позаурочної, практичної діяльності, які стають популярними серед здобувачів освіти НПЛ. Новітні педагогічні технології в підготовці робітничих кадрів - запорука креативного мислення майбутніх кваліфікованих робітників.



КОНКУРС ПЛАКАТІВ «МАТЕМАТИКА В МОЇЙ ПРОФЕСІЇ»


У Нікопольському професійному ліцеї до Року Математики 2020 - 2021в Україні відбувся конкурс електронних плакатів на тему «Математика в моїй професії» серед учнів I – III курсів. Кращими визнані роботи учнів:
I місце - Голіна Ульяна, група № 191 за фахом « Кухар. Офіціант».
II місце - Прищепа Анна, група № 190 за фахом «Штукатур, лицювальник - плиточник. Маляр».
III місце – Кудрявцева Софія, група № 184 за фахом «Швачка. Вишивальник» і Ануров Станіслав, група № 189 за фахом «Електрогазозварник. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».






Малюнки дітей роблять Україну безпечнішою!


Стартував Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка
«ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ» – 2021
Організатори:
Науково-виробничий журнал «Охорона праці»;
Державна служба України з питань праці.

ДЕТАЛЬНІШЕ...


Перевір свої знання про ВІЛ/СНІД разом з нами.




ЛІТЕРАТУРНІ ЧИТАННЯ ПАМ'ЯТІ Г.С. СКОВОРОДИ


02.12.2020 року Дніпропетровським відділенням «Мала академія наук учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради» поведені III обласні літературні читання, присвячені річниці від дня народження Григорія Сковороди. Власні літературні твори про Григорія Сковороду декламували здобувачі освіти групи № 198 (Кухар. Офіціант) Дудкіна Аліна « Пам’яті Сковороди», Смєлік Роксолана «Сила народилася в труді» та Кондаурова Вероніка «Тернистий шлях Сковороди». Підготувала учнів викладач української мови та літератури Канищева І.В.





МОВА РОСТЕ ЕЛЕМЕНТАРНО, РАЗОМ З ДУШЕЮ НАРОДУ


З 09.11.2020 по 13.11.2020 року в Нікопольському професійному ліцеї стартував тиждень української мови і літератури під гаслом: “Мова росте елементарно, разом з душею народу” (Іван Франко). (Офлайн і онлайн). Продовжився виставкою тематичних стіннівок «9 листопада – День української писемності і мови». Редколегія здобувачів освіти групи № 182 (Електрогазозварник. Слюсар з ремонту колісних транспортих засобів ) випустила «Вісник НПЛ»: «О мово рідна! Золота колиско…». 0 9.30. учні, викладачі та майсри виробничого навчання приєдналися до участі у ХХ Всеукраїнському радіодиктанті Національної єдності до Дня української писемності та мови "Виклики книжкової ери". У кабінеті української мови та літератури провели інформаційну хвилинку «Віночок українських поезій про мову». Цікавий інформативний бюлетень «Життєвий та творчий шлях Петра Яцика» підготувала бібліотекар Тимошенко О. В. у бібліотечному центрі НПЛ. Не обійшлось і без змагань: у цей день щорічно стартує Міжнародний конкурс імені Петра Яцика, в якому за першість змагаються знавці української мови з усього світу, а кількість учасників вимірюється мільйонами. Здобувачі освіти НПЛ теж є учасниками цього конкурсу, який провела викладач української мови і літератури Канищева І. В.




Селфі-акція "Вишиванка"




В ЛІЦЕЇ РОЗПОЧАВСЯ КОНКУРС "УЧЕНЬ РОКУ НПЛ-2020-2021"


Пройшов І тур конкурсу - "Есе на тему"
ІІ курс - "Ким я себе бачу через 5 років"
ІІІ курс - "Моя професія в моєму житті"

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ І ТУРУ:

І курс - Дудкіна Аліна (група №198 "Кухар, офіціант")
ІІ курс - Черкащенко Діана (група №191 "Кухар, офіціант")
ІІІ курс - Зінов'єва Вікторія (група №183 "Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр")

ЖУРІ ВІДМІТИЛО КРАЩІ ЕСЕ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ!
Танчук Марія, Дем'янчук Арсен, Поліванська Наталя, Коптєва Анастасія, Хлистун Костянтин, Климова Мар'яна, Муравська Дар'я, Ануров Станіслав, Васильєва Анастасія, Гусарова Анастасія, Вергун Наталя, Ільїна Юлія.

УВАГА! Другий тур відбудеться в листопаді. Номінація - "Найрозумніший в теорії професії". ГОТУЄМОСЬ!



З ДНЕМ ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ


Хай мир панує завжди і спокій навкруги,
І мирне небо також всміхається завжди!
Хай множаться здобутки, життя хай процвітає,
Покровом Божа Матір усіх Вас огортає!




СУСПІЛЬНО-ГРОМАДСЬКА АКЦІЯ "ДЯКУЮ ЗАХИСНИКАМ"


За нашу рідну Україну,
Що зберегли за всі віки -
Низький уклін і тричі "СЛАВА!"
Українські захисники!



НАВЧАННЯ І ТРУД ПОРУЧ ІДУТЬ

Учениця ІІІ курсу по професії «Штукатур. Лицювальник-плиточник. Маляр», Михайлова Тетяна, під керівництвом майстра виробничого навчання Занудько Лариси Євгеніївни, представила наш ліцей у ІІ етапі (обласному) Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності з професії «ШТУКАТУР» у м.Кривий Ріг. Бажаємо ніколи не зупинятись на досягнутому!





ЗІРКИ СПАРТАКІАДИ – 2020!


«БІГ 30м».ЮНАКИ

Дорофєєв Олексій, ІІ курс, професія «Кухар. Офіціант». Результат – 4,34 с.
Окороков Олександр, І курс, професія «Маляр. Штукатур». Результат – 4,4 с
Наливайко Олександр, ІІІ курс, професія «Електрогазозварник. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Результат – 4,48 с.

«БІГ 30м». ДІВЧАТА

Вагабова Діана, ІІ курс, професія «Кухар. Офіціант». Результат – 5,06 с.
Юракова Анастасія, І курс, професія «Кухар. Офіціант». Результат – 5,16 с.
Гусарова Анастасія, ІІІ курс, професія «Кухар. Офіціант». Результат – 5,29 с.

«СТРИБКИ У ДОВЖИНУ»

Шпонька Денис, ІІІ курс, професія «Електрогазозварник». Результат – 2,30 м
Вітвінов Ігор, ІІ курс, професія «Маляр. Штукатур». Результат – 2,30 м.
Сьора Владислав, І курс, професія «Електрогазозварник. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Результат – 2,25 м.

«ПІДТЯГУВАННЯ»

Завгородній Андрій, І курс, професія «Електрогазозварник. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Результат – 25р.
Бедренець Микита, ІІ курс, професія «Кухар. Офіціант». Результат – 22р.
Ковальов Іван, ІІІ курс, професія «Кухар. Офіціант». Результат – 20р



ДЕНЬ ФІЗКУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ 2020!

18 вересня День фізичної культури та спорту розпочався з годин спілкування на теми: «Видатні спортсмени Нікопольщини», «Україна у світовому спорті», «Світові спортивні рекорди в олімпійських видах спорту» та запальної радіоруханки, підготовленої викладачем фізичної культури Лисенко Г.В. В цей день коридорами лунала музика, а стіни були прикрашені стіннівками на тему «Історія олімпійських ігор від давньої Греції до наших часів». Протягом дня здобувачі освіти змагалися в стрибках в довжину, бігу на короткі дистанції та демонстрували силові здібності в підтягування на перекладині. Переможців буде визначено впродовж тижня.





Освітній процес на період карантину 2020





ДЕНЬ ЗНАНЬ В НПЛ

1-го вересня педагогічниим колективом НПЛ було організовано та проведено святкове інтерактивне знайомство із здобувачами освіти 1-го курсу з дотриманням карантиних обмежень "Вітаємо, першокурсники!", інтерактивна бесіда із здобувачами освіти 1-3 курсів "Культура здорового способу життя у нових обставинах" та година спілкування з анкетуванням "Патріотизм і відповідальність". Представники учнівського самоврядування провели челендж "Новий навчальний рік розпочинаємо по-новому!". Для створення святкового настрою на свіжому повітрі була облаштована святкова фотозона "1 Вересня в НПЛ!".





pershok

Оголошено результати конкурсу на заміщення вакантної посади керівника державного закладу професійної освіти

Керуючись Порядком проведення конкурсу на заміщення посади керівника державного закладу (професійно-технічної) освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 14.08.2019 № 988 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 14.08.2019 № 922/33893, 02 вересня 2020 року проведено конкурс на заміщення вакантної посади керівника державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти Нікопольський професійний ліцей. За результатами конкурсу переможцем на посаду керівника Нікопольського професійного ліцею визначено Веретеніну Олену Олександрівну.

Детальна інформація за посиланням:


https://adm.dp.gov.ua/news/ogolosheno-rezultati-konkursu-na-zamishchennya-vakantnoyi-posadi-kerivnika-derzhavnogo-zakladu-profesijnoyi-osviti?v=5f4f82733a6ef




pershok

ВІТАЄМО З ДНЕМ БУДІВЕЛЬНИКА!

Пам’ятки архітектури, сучасні споруди, багатоповерхівки, житлові квартали - згадаймо, кому ми зобов’язані успіхом в грандіозних будівництвах і створенні найрізноманітніших будівельних об’єктів. Будівельник - це особлива професія. Вони завжди несли у своїй роботі величезну відповідальність і майже завжди виправдовували всі очікування. Понад 50 років наш заклад випускає кваліфікованих робітників будівельного напрямку. Більше 3000 тис. випускників обрали базовою професію будівельника. Вітаємо з професійним святом наших колег, талановитих майстрів, випускників, а також тих хто в майбутньому мріє стати будівельником!



Україна, Днпропетровська область, м.Нікополь, пр.Трубників, 16.
Довiдки за телефоном +380505167160
E-mail: npl-42@ukr.net;

© Нікопольський професіний ліцей