Мапа сайту


Головна


Центр професійної кар'єри


Приймальна комісія


Адміністрація НПЛ


Дистанційне навчання


Професії


Новини


Охорона праці в НПЛ


Цивільний захист


Сторінка психолога


Кава-брейк з психологом


Педагогічна скарбничка


Виховна робота


Бібліотечно-інформаційний центр (БІЦ)


Національно-патріотичне виховання


Спортивний олімп


Методичний кабінет


Навчальний процес



День відкритих дверей:

Травень 2022 року
ЯК ЗНАЙТИ...

счетчик посещений


Відеоматеріали НПЛ



Сайт обласної ради


НМЦ ПТО в Дніпропетровській області


Новини Нікополя


НІКОПОЛЬ ОНЛАЙН



СПІВПРАЦЯ НІКОПОЛЬСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ

З НІКОПОЛЬСЬКИМ МІЖРАЙОННИМ ЦЕНТРОМ ЗАЙНЯТОСТІ



pershok

Рубрика "КАВА-БРЕЙК з психологом"

Презентуємо до Вашої уваги постійну рубрику "КАВА-БРЕЙК з психологом".
Тепер наша служба працює онлайн. У Вас є питання? ЗВЕРТАЙТЕСЬ!

КОНСУЛЬТАТИВНА ДОПОМОГА

*Для учнів

ОПИТУВАЛЬНИК


*Для педагогів

ОПИТУВАЛЬНИК


ДЯКУЄМО ЗА УЧАСТЬ!


pershok

Оголошується конкурс на заміщення вакантної посади керівника державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти

Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора Нікопольського професійного ліцею

Детальна інформація за посиланням:


https://adm.dp.gov.ua/news/ogoloshuyetsya-konkurs-na-zamshchennya-vakantnoyi-posadi-kerivnika-derzhavnogo-zakladu-profesijnoyi-profesijno-tehnichnoyi-osviti


ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначають День охорони праці. Цього року він присвячений боротьбі з пандемією смертельно небезпечної недуги коронавірусної хвороби COVID-19, яка сьогодні вже панує у всьому світі. Під час організації відзначення Дня охорони праці у Нікопольському професійному ліцеї відбуваються наступні заходи , рекомендовані Міжнародною організацією праці:
*Розроблено план забезпечення готовності та реагування з метою профілактики COVID-19.
*Створена система надання учасникам освітнього процесу актуальної та достовірної інформації про перебіг ситуації з COVID-19, з посиланням на інформацію, оприлюднену національними чи місцевими органами охорони здоров’я.
*Організована дистанційна робота педагогічного складу із здобувачами освіти, щоб звести до мінімуму можливість поширення COVID-19.
*Запроваджені зміни у режимі роботи служб не пов’язаних безпосередньо з навчальним процесом, щоб уникнути великої концентрації працівників.
*Працівники по можливості уникають особистих зустрічей, віддаючи перевагу телефонним дзвінкам, електронній пошті або віртуальним зустрічам. Керівництво ліцею постійно заохочує належну респіраторну гігієну на робочому місці.


Шановні колеги!

На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 16 березня 2020 року № 406 заходи НМЦ ПТО у Дніпропетровській області реалізуються в форматі підготовки та відправлення матеріалів на електронні адреси закладів професійної (професійно-технічної) освіти.


ДЕТАЛЬНІШЕ...



У В А Г А!

НІКОПОЛЬСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ З 13.03.2020 ПО 11.05.2020 ПРАЦЮЄ В КАРАНТИННОМУ РЕЖИМІ.
ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ПОШИРЕННЯ КОРОНАВІРУСУ COVID-19 НАВЧАННЯ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ДИСТАНЦІЙНО.
ДОДАТКОВУ ІНФОРМАЦІЮ МОЖНА ОТРИМАТИ:
ПРИЙМАЛЬНА: Т. 0566-68-71-46
ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З НВР: Т.0566-68-67-27
Слідкуйте за новинами на нашій сторінці на фейсбуці.


НАВЧАЄМОСЬ ДИСТАНЦІЙНО!


Перейдіть за посиланням

Дистанційне навчання


ШАНОВНІ УЧНІ ТА БАТЬКИ!


1.Дотримуйтесь карантинного режиму – зменшіть відвідування родичів, друзів, місць великого скупчення людей.
2.Приділяйте увагу особистій гігієні – ретельно мийте руки, слідкуйте за станом власного здоров’я.
3.У разі погіршення самопочуття негайно звертайтесь до сімейного лікаря.
4.Приділяйте час для дистанційного навчання – виконуйте тематичні завдання викладачів та підтримуйте зворотній зв'язок для оцінювання знань.
5.Просимо у разі погіршення здоров’я інформувати майстрів в/н та класного керівника.



21 ЛЮТОГО - ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

День, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі. Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. А на думку Є.М.Верещагіна і В.Г.Костомарова, “національна мова входить у поняття національної культури, бо природні умови, географічне положення, рівень і спеціалізація народного господарства, тенденція суспільної думки, науки, мистецтва – всі великі й малі особливості життя народу знаходять відбиття у мові цього народу”. Учні 1- 3 курсів написали диктант "Мова- єдність етносів України" та випустили тематичні ствннівки. Та 19.02. 9 учнів 1 та 9 учнів 2-3 курсів взяли участь у конкурсі "Патріот".



ПЕРШИЙ ВИПУСК 2020!

Сьогодні в НПЛ захистили свою кваліфікацію випускники по професії "Кравець", яких підготували майстер в/н Єдомаха О. О. та керівник дипломного проекту Виперайленко О. М. Реальною дипломною роботою творчих груп стала колекція чоловічих національних українських костюмів. Випускниця групи Фуштей Анна отримала диплом з відзнакою і продовжить навчання в м. Дніпро у ВПУ-55 разом з Ткач Русланою вже по професії "Закрійник". До своїх робочих колективів випускників прийняли: ПАТ НЗФ, ательє "Грант ", ФОП "Кропива" та "Рембытателье". Бажаємо всім випускницям найвищих результатів в своєму професійному майбутньому.




ПЕДАГОГІЧНІ ЧИТАННЯ: "МЕТОДИКА ОРГАНІЗАЦІЇ І ПРОВЕДЕННЯ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ".

В непростих умовах, в яких знаходиться сьогодні ПТНЗ і виробництво, дуже важливо дотримуватись чинного законодавства. Для якісного здійснення навчально-виробничого процесу знання законодавчої бази є пріоритетним. В кінці заходу всі майстри виробничого навчання пройшли тестування, результати якого покажуть рівень володіння питаннями. Впевнені, що він буде високим. Тому як підвищення кваліфікації і самоосвіти педагогічних працівників є плановим і систематичним заходом.



"ПОБАЧ ПРЕКРАСНЕ НАВКОЛО СЕБЕ!"

Саме цей девіз став епіграфом фотоконкурсу "Україна - це ми!", який проводиться щорічно в кожному навчальному закладі України. У І етапі конкурсу глядацькі симпатії завоювали фотороботи учнів - Булич Дар'ї (ІІ курс, професія "Швачка. Вишивальник"), Саричевої Лілії (І курс, професії "Кравець"), Семеряги Любові (І курс, професія "Кухар. Офіціант"), Савчук Маргарити (ІІ курс, професія "Кухар. Офіціант"), Голіної Уляни (І курс, професія "Кухар. Офіціант"), Демидової Дарії (ІІІ курс, професія "Швачка. вишивальник"), Білецької Вероніки (І курс, професії "Кравець"), Іванової Альони (ІІ курс, професія "Швачка. Вишивальник"). Саме так виглядає Україна очима наших учнів!



ТРЕНІНГ З ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

28 січня 2020р.в ліцеї пройшло практичне тренування по відпрацюванню евакуації учнів, педагогічного колективу і співробітників ліцею на випадок виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації. Комісія під керівництвом головного інспектора Нікопольського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Рагуліна Є. М., директора НПЛ Веретеніної О. О. та інженера з охорони праці НПЛ Гайворонського В. Ю. Зафіксували час евакуації - 4 хвилини. Підсумкова оцінка заходу - "добре".




Виставка професійно-технічної творчості в НПЛ

В нашому ліцеї 27 січня 2020р. відбулася виставка робіт технічної творчості учнів по професіям "Електрогазозварник ", "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів", "Кравець", "Швачка", "Вишивальник", "Штукатур", "Лицювальник-плиточник", "Маляр". Роботи учнів та їх керівників здивували нас! Сподіваємось, і вам вони сподобаються!





БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ЗВІТ

Кошторис

ПЕРЕГЛЯНУТИ

План асигнувань

ПЕРЕГЛЯНУТИ

Річний план закупівель

ПЕРЕГЛЯНУТИ

Показнки спеціального фонду

ПЕРЕГЛЯНУТИ


ВОЛЕЙБОЛ - 2020!

Кубок першості НПЛ з волейболу в 2020 році виборола команда І курсу по професії "Електрогазозварник", яку підготували викладачі фізичного виховання Зайцев М.М. і Лисенко Г.В. Склад команди переможців: Корягін Кирило, Ребров Віталій, Карпенко Владислав, Кирилов Станіслав, Євтушенко Ярослав, Арсентьєв Ілля, Мазур Іван.



УКРАЇНА ЄДИНА!

До Дня Соборності України з метою виховання в учнів патріотизму і гордості, донесення ідеї єдності і суверенності держави, викладачами для учнів були проведені виховні години, уроки та тематична виставка БІЦ НПЛ. Викладачем української мови та літератури Канищевою І. В. проведено диктант"Сила нації - в її єдності".




ДЕНЬ ОБІЙМІВ В НПЛ!

В нашому ліцеї відбувся флешмоб присвячений Міжнародному дню обіймів, до якого приєдналися і педагоги. В день обіймів коридори нашого закладу прикрасили яскраві газети створені самоврядуванням.


Обіймайтеся не тільки в день обіймів. Даруйте своє тепло кожного дня.



ПЕРЕМОЖЦІ І ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ «РОЗСТРІЛЯНА МОЛОДІСТЬ».





ВПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ДУАЛЬНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ У ПІДГОТОВЦІ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ


29 жовтня на базі Нікопольського професійного ліцею пройшло засідання круглого столу «Впровадження елементів дуальної форми навчання у підготовці кваліфікованих робітників» за професією «Електрогазозварник». В основу дуальної системи навчання покладено принцип взаємного зв’язку теорії з практикою, що дозволяє учням не лише знайомитися з виробництвом, але й засвоювати прийоми та навички роботи на робочих місцях підприємств. Методист НМЦ ПТО У Дніпропетровській області Безценна Т.М., підняла питання необхідності впровадження елементів дуальної форми навчання в системі ПТО, про переваги та недоліки у підготовці кваліфікованих робітників, їх готовність та адаптація до сучасного ринку праці. Шляхи співпраці пропонували роботодавці нашого міста – представники АТ «Нікопольський завод феросплавів», ПП «Ясинський», ПП «Механік» та представники Нікопольського міськрайоного центру зайнятості. Сподіваємось на подальшу тісну співпрацю в підготовці кваліфікованих кадрів.



КОРИСТУЙСЯ ГАЗОМ ВІДПОВІДАЛЬНО!



В ліцеї триває місячник безпечного користування газом у побуті. Під час зустрічі з працівником нікопольського філіалу ООО «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ ЗБУТ» учні мали змогу закцентувати увагу на заходах безпеки під час експлуатації внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будинків, необхідності працездатності димових та вентиляційних каналів. Викладачем української мови Канищевою І.В. був проведений диктант-пам'ятка «Обережно! Газ!». Учні 1-2 курсу прийняли участь в конкурсі малюнків за темами «Будьмо пильні при користуванні природним газом в побуті», «Блакитне паливо не для біди», «Побутовий газ – помічник людини», «Газ в побуті та на виробництві». Переможцями стали: І місце – Поліщук Микита («Електрогазозварник. Слюсар з ремонту автомобілів»), ІІ місце – Будько Анатолій, Вітвінов Ігор («Маляр. Штукатур»), ІІІ місце – Паталах Аміна, Романова Ангеліна («Швачка. Вишивальник»).



МИ - РОДУ КОЗАЦЬКОГО ДІТИ, ЗЕМЛІ УКРАЇНСЬКОЇ ЦВІТ!

Козачий осередок НПЛ налічує близько ста учасників дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл"("Джура"). Славний шлях молодих козаків від сьогодні продовжать рої «Гайдамаки» і «Козацька сила». Ройовий рою "Козацька воля" Мурашкін Артем та молодий козак Калугін Павло, провели посвяту п’ятидесяти учнів – майбутніх козаків і козачок. Бажаємо козацької звитяги, перемог та гідного здійснення добрих справ!



Бажаємо козацької звитяги, перемог та гідного здійснення добрих справ!



З ДНЕМ ЗАХИСНИКА ВІТЧИЗНИ




ВІТАЄМО З ПРОФЕСІЙНИМИ СВЯТАМИ

Учнівське самоврядування НПЛ від імені усіх учнів привітали майстрів в/н та викладачів. Зранку розпочала свою роботу святкова пошта «Щирий лист педагогу». В в цей день кожній групі пройшов «Урок навпаки», який вели самі учні, спробувавши себе в професії вчителя. Світлини передають гарний настрій, щирість привітань та теплі стосунки між педагогами та їх вихованцями.



Успіхів та майбутніх звершень в новому 2019-2020 навчальному році!



ІЗ ВСТУПОМ ДО СТУДЕНТСЬКОЇ ГРОМАДИ...



Не перший рік НПЛ і Національна металургійна академія України співпрацюють у напрямку ступеневої освіти. Наші випускники отримують вищу освіту в стінах НМетАУ навіть після демобілізації з АТО. Вітаємо Солошинського Вадима, який став студентом НМетАУ в цьому навчальному році. Учні НПЛ були присутні на урочистій посвяті студентів, яких привітала заступник міського голови О.В. Коник, народний депутат України Денис Герман, а на урочистому концерті відзнаки вручав заступник голови облдержадміністрації Юрченко Володимир Олегович. Директора Нікопольського професійного ліцею Веретеніну О.О. відзначено грамотою ректора НМетАУ О.Г. Величко за особистий внесок у розвиток ступеневої освіти та плідну співпрацю з Національною металургійною академією України з підготовки металургійних кадрів для базових підприємств м. Нікополя.



РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ СПАРТАКІАДИ 2019



СПАРТАКІАДА - 2019

В день, присвячений спорту, всі учні стали учасниками Олімпійського уроку, на якому ще раз прозвучали імена видатних спортсменів Нікопольщини. Свято спорту продовжилось на загальній лінійці, де кожна команда взяла участь в конкурсі гасла та назви.


Всі команди прийняли участь в «Спартакіаді - 2019» - ділимось враженнями!


З ПОЧАТКОМ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ 2019-2020!

2 вересня 2019 року Нікопольський професійний ліцей вкотре відчинив двері для майбутніх кваліфікованих робітників. До занять приступили зварювальники, слюсарі з ремонту колісних засобів, кравці, маляра, штукатури, лицювальники, плиточники, кухарі, офіціанти.



На урочистій лінійці директор Веретеніна Олена Олександрівна відзначила грамотами досягнення учнів, призерів обласних олімпіад та Всеукраїнських конкурсів, та їх керівників. Радо вітали на єдиному першому уроці своїх учнів класні керівники та майстри в/н.

Успіхів та майбутніх звершень в новому 2019-2020 навчальному році!


"ДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА"

nezaleg

28 серпня 2019 року в Нікопольський професійний ліцей традиційно зустрічав майбутніх першокурсників, їх батьків та усіх бажаючих та зацікавлених робітничими професіями. Першокурсники прийняли участь в майстер - класах, де навчилися виготовляти каблучки з дроту, декорувати тарілки спеціями, створювати прикраси з гіпсу, смажити млинці різними способами, створювати штучні квіти. На годинах спілкування зі своїми керівниками, отримали інформацію з історії ліцею, ознайомилися з перевагами обраної професії.



Гарним настроєм ділимось і з Вами!

Україна, Днпропетровська область, м.Нікополь, пр.Трубників, 16.
Довiдки за телефоном +380505167160
E-mail: npl-42@ukr.net;

© Нікопольський професіний ліцей